Cogenius ontwikkelt IT-oplossingen voor bedrijven en organisaties die actief zijn in een specifieke niche: de energiemarkt.

Alle actoren kunnen bij ons terecht: energieleveranciers, netbeheerders, energieproducenten en industriële grootverbruikers.

We bieden modulaire oplossingen en oplossingen op maat zodat onze klanten het verschil kunnen maken op vlak van kostenefficiëntie, operationele flexibiliteit en financiële screening.

We vormen een jong, flexibel team met groei-ambitie, dat zich thuisvoelt in alle aspecten van de energiemarkt, gepassioneerd is door IT en de wensen van de klant centraal stelt.

banner

Wil je meer weten over onze organisatie, onze waarden en onze aanpak?

Lees meer

DIENSTEN

 • Energieleveranciers Energieleveranciers
  Energieleveranciers

  Beproefd modulair CRM en ERM Platform voor de energieleverancier. Wij maken voor u een flexibele, fijn afgestelde financiële cockpit op maat. Dankzij ons meesterschap in de complexiteit van big data, zodat uw facturatie snel en nauwkeurig verloopt. Software die aangepast is aan nieuwe uitdagingen zoals de transitie naar hernieuwbare energiebronnen

  Lees meer arrow arrow
 • Gesloten distributiesystemen Gesloten distributiesystemen
  Gesloten distributiesystemen

  Modulair softwarepakket om tegelijkertijd de processen van netbeheerder (meetgegevens valideren, allocatieproces) en energieleverancier te implementeren. Software die aangepast is aan nieuwe uitdagingen zoals het gebruik van smart grids bij de transitie naar hernieuwbare energiebronnen.

  Lees meer arrow arrow
 • Industrie en vastgoed Industrie en vastgoed
  Industrie en vastgoed

  Compleet energiemanagementsysteem (EMS) voor grootverbruikers van energie. Modulaire software die uw bedrijfsprocessen begrijpt en naadloos omzet in een wiskundig model dat u van betrouwbare informatie voorziet. Gaat nu al uit van de energienorm ISO 50001 voor een rationeler energieverbruik.

  Lees meer arrow arrow
 • Energieproducenten Energieproducenten
  Energieproducenten

  U produceert zelf energie met behulp van zonnepanelen, windmolens warmtekrachtkoppeling ... Wij ondersteunen u met software voor meetsystemen, facturatie en contractbeheer.

  Lees meer arrow arrow